Ποδόσφαιρο

Στο προχθεσινό συμβούλιο της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση για τις ερασιτεχνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος. Όσες από τους 53 κυπελλούχους των Ε.Π.Σ. δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν και το ποσό των 2.000 ευρώ.

Στην συνέχεια οι ομάδες που θα περάσουν στην 2η φάση του θεσμού θα πάρουν 3.000 ευρώ και τέλος οι ομάδες που θα προκριθούν στην 3η φάση θα πάρουν το ποσό των 4.000.
Οι 16 ομάδες που θα κοντραριστούν με αυτές της Football League στην 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδος θα λάβουν συνολικά 9.000.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέλεξε να θεσπίσει παράβολο ύψους 500 ευρώ για να δηλώσουν συμμετοχή οι ερασιτεχνικές ομάδες

Μπορεί μεν η νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδος να περιλαμβάνει και τις 53 Κυπελλούχους των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ρομαντικά όσο φαντάζουν.

Οι ομάδες του Ερασιτεχνικού θα έχουν σίγουρα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να παίξουν με σπουδαίους αντιπάλους και πολύ περισσότερο να ενισχύσουν κάπως τη φήμη και το brand name τους, αλλά αυτό δεν θα συμβεί με το αζημίωτο.

Κι αυτό διότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέλεξε να θεσπίσει παράβολο ύψους 500 ευρώ για να δηλώσουν συμμετοχή οι ερασιτεχνικές ομάδες! Ποσό το οποίο για μη επαγγελματικά σωματεία μόνο μικρό δεν θεωρείται.

Τουναντίον, κρίνεται απαγορευτικό για τις διοικήσεις ορισμένων εξ αυτών, οι οποίες ήδη έχουν χάσει το κίνητρό τους και σκέφτονται το ενδεχόμενο να μη λάβουν μέρος.

Φέτος, το να μη δηλώσει μία ερασιτεχνική ομάδα συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτικό. Την επόμενη χρονιά όμως, είναι! Δηλαδή από το 2019-20 τα ερασιτεχνικά σωματεία θα καλούνται να πληρώνουν υποχρεωτικά 500 ευρώ παράβολο, αλλιώς θα δέχονται τις προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ ποινές! Συνυπολογίζοντας δε και τα έξοδα για διαιτητές και μετακινήσεις, οι ομάδες αναμένεται να χρειάζονται πάνω από 1.000 ευρώ για να συμμετάσχουν μόνο στο Κύπελλο Ελλάδας!

Ο… αναβαθμισμένος λοιπόν θεσμός, στη θεωρία προσπαθεί να [...]

Τα σωματεία στα οποία ξεκινάνε οι νέοι ποδοσφαιριστές, μπορούν να έχουν οικονομικό όφελος σε περίπτωση μεταγραφής τους σε επαγγελματικό επίπεδο

Σημαντική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα ειδικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αποτελεί η αναγνώριση της κατάρτισης των νεαρών ποδοσφαιριστών, σε σημείο που τα σωματεία στα οποία αυτοί έκαναν τα πρώτα βήματά τους, να έχουν οικονομικό όφελος σε περίπτωση μεταγραφής τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του αθλητικού ομίλου Νέας Ιωνίας (αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΑ), που αναφέρει τα εξής:

"Με πρόσφατη απόφασή του το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δικαίωσε το σωματείο μας, «ΑΟ Νέας Ιωνίας», σε προσφυγή του κατά της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του σωματείου μας, που εκπροσωπήθηκε από το Νεοϊωνιώτη δικηγόρο Αθηνών Γεώργιο Τσοπανίδη, και υποχρεώνει την ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 να καταβάλει στο σωματείο μας αποζημίωση για την κατάρτιση ποδοσφαιριστή που είχαμε στο δυναμικό μας ως ερασιτέχνη (ΜΑΡΙΟΣ ΟΓΚΜΠΟΕ), ο οποίος και μεταγενέστερα έγινε επαγγελματίας με την μεταγραφή του στην ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 από άλλο ερασιτεχνικό σωματείο.

Η παραπάνω δικαστική απόφαση είναι πρωτοποριακή, καθώς αναγνωρίζει το δικαίωμα όλων των ερασιτεχνικών σωματείων που εκπαιδεύουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να λάβουν αποζημίωση για την εκπαίδευση του ποδοσφαιριστή, όταν αυτός αποκτήσει την επαγγελματική του ιδιότητα με την μεταγραφή του σε κάποια ΠΑΕ"

Η Ακαδημία του Ατρόμητου Πτολεμαϊδας ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Κωνσταντίνο Καπετάνο (κάτοχο προπονητικού πτυχίου UEFA C και εν δυνάμει κάτοχο UEFA B), ο οποίος θα αναλάβει προπονητής τη μεγάλη ομάδα στην Α κατηγορία καθώς και κάποια τμήματα υποδομής.

Το δεύτερο της κύπελλο, μετά από 20 χρόνια, κατέκτησε η Γαλλία

Το δεύτερο της κύπελλο, μετά από 20 χρόνια, κατέκτησε η Γαλλία.

Η Γαλλία άφησε την μπάλα στην Κροατία, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Είχε την τύχη να πετύχει 2 γκολ και άλλα 2 όταν είπε να κρατήσει και λίγο την μπάλα, αποτελειώνοντας τον αντίπαλο.

Στο 18' ο Antoine Griezmann εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Mario Mandzukic, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Στο 28' ο Ivan Perisic έπιασε ένα ωραίο σουτ από την κορυφή της περιοχής και έκανε το 1-1.

Στο 38' όμως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Perisic, μετά από εκτέλεση κόρνερ των Γάλλων. ο Griezmann εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 2-1.

Το ημίχρονο τέλειωσε με αυτό το σκορ, αλλά στην συνέχεια η Γαλλία έκανε ένα πολύ καλό 10λεπτο και πέτυχε άλλα 2 γκολ, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Στο 59' ο Paul Pogba έπιασε ένα πολύ ωραίο μακρινό σουτ, μετά από "ριμπάουντ" σε προηγούμενο δικό του, κάνοντας το 3-1.

Το 4-1 έγινε στο 65' από τον Kylian Mbappe, επίσης με μακρινό σουτ.

Στο 69' ο Hugo Lloris έκανε λάθος προσπαθώντας να ντριπλάρει τον Mandzukic, σε επιστροφή της μπάλας, αλλά ο Κροάτης έκλεψε και μείωσε σε 4-2.

Στα τελευταία λεπτά η Κροατία πίεσε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, χωρίς [...]

Δοκιμαστική λειτουργία
Created by