Οι εθνικές ομοσπονδίες της Ευρώπης κατά την διάρκεια της γενικής Συνέλευσης της FIBA Europe καταδίκασαν την στάση της EuroLeague

Οι εθνικές ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης που παρευρέθηκαν στη Γενική συνέλευση της FIBA Europe στη Λευκωσία της Κύπρου στις 26 Μαΐου του 2018 συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες αποφάσεις της ECA και πώς αυτές  επηρεάζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ και υιοθέτησαν ομόφωνα μία δήλωση:

"- Υπογραμμίζουν τη μοναδική ικανότητα των εθνικών ομάδων να ενώσουν τους φιλάθλους, να ανεβάσουν τη δημοτικότητα του μπάσκετ σε νέα επίπεδα και να βοηθήσουν νέα ταλέντα να αναπτυχθούν.

- Δίνουν έμφαση στον βασικό ρόλο των εθνικών πρωταθλημάτων ως μέρος της ευρωπαϊκής αθλητικής πυραμίδας.

- Επισημαίνουν την ανάγκη για αρμονική συνύπαρξη των διοργανώσεων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο βασιζόμενη στο καλένταρι της FIBA, την ανώτατη αρχή του μπάσκετ.

- Καταδικάζουν την απόφαση της ECA να προγραμματίσει παιχνίδια της EuroLeague την ίδια ημέρα και ώρα με εκείνα  των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA βάζοντας τους παίκτες σε μία άδικη κατάσταση και βάζοντάς τους ένα ηδικό δίλημμα.

- Απορρίπτουν τις ενέργειες των ομάδων της EuroLeague, οι οποίες δεν τήρησαν το καθήκον τους να ελευθερώσουν τους παίκτες για τις εθνικές ομάδας κι επηρέασαν τα αποτελέσματα.

- Υπογραμμίζουν τη σημασία των κανόνων προβιβασμού και υποβιβασμού σε συλλογικές διοργανώσεις, οι οποίοι δίνουν την ευκαιρία σε κάθε ομάδα ομάδα να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο βασιζόμενη στην απόδοσή της, κάτι που είναι αντίθετο με το κλειστό σύστημα της EuroLeague.

- Υποστηρίζουν τα κριτήρια που είναι βασισμένα σε αποτελέσματα και διαφανείς διαδικασίες, τα οποία έχουν υιοθετηθεί από το Basketball Champions League.

- Απορρίπτουν ως απαράδεκτη την «πρόταση» της ECA με ημερομηνία την 1η Μαρτίου του 2018.

- Επιβεβαιώνουν την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την προστασία των εθνικών ομάδων, των εθνικών πρωταθλημάτων και την ακεραιότητα των αντίστοιχων διοργανώσεων.

- Καλωσορίζουν τις δηλώσεις των υπουργών Αθλητισμού στο πρόσφατο συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και παροτρύνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεωρήσουν την ECA υπεύθυνη για τις ενέργειές της κατά των εθνικών ομάδων και του σύγχρονου μοντέλου αθλητισμού, οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και ιδιαίτερα σε άλλα ομαδικά αθλήματα"

Γράψε το σχόλιο σου

Όνομα
Δοκιμαστική λειτουργία
Created by