Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας διοργανώνει τον 2ο Ορεινό αγώνα 7,5 χλμ. στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ασβεστόπετρας “Προφήτης Ηλίας”.

Ο αγώνας θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 18:00 με αφετηρία την κεντρική πλατεία του χωριού.

Η διαδρομή έχει υψομετρική διαφορά 400 μέτρα, είναι δασικός δρόμος με ανηφόρες - κατηφόρες και δύο πανέμορφα μονοπάτια. Τα πρώτα 640 μέτρα είναι άσφαλτος διασχίζουν τους δρόμους του χωριού και οδηγούν στο πρώτο χωμάτινο και λίγο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής. Στα 1.750 μέτρα οι δρομείς θα διασχίσουν το πρώτο μονοπάτι μέσα στο δάσος για περίπου 1.000 μέτρα φτάνοντας στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας. Συνεχίζουν σε χωμάτινο δρόμο έως το ψηλότερο σημείο της διαδρομής τα 1.050 μέτρα. Η διαδρομή γίνεται πλέον κατηφορική και στα 4.000 μέτρα οι δρομείς θα διασχίσουν το δεύτερο μονοπάτι και πάλι μέσα στο δάσος. Ακολουθεί αγροτικός δρόμος που χρειάζεται προσοχή από τους δρομείς που τους οδηγεί και πάλι στους ασφάλτινους δρόμους του χωριού έως τον τερματισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στην σχετική φόρμα και δεν απαιτείται χρηματικό αντίτιμο.

Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενήλικες και οι ανήλικοι με υπεύθυνη δήλωση του γονέα.

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την ημέρα του αγώνα από 16:45 έως 17:45 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σημείο εκκίνησης του αγώνα.

Γράψε το σχόλιο σου

Όνομα
Δοκιμαστική λειτουργία
Created by