Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 θα γίνει ο 17ος δρόμος του Απολλόδωρου προς τιμήν του αρχαίου Αιαναίου δρομέα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με την επωνυμία «Αιαναία Άθλα».

Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Αιανή 2018, Εκδηλώσεις πνεύματος και άσκησης σώματος" και διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης του ΥΠ.ΠΟ.Α (Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής), την Δ.Κ. Αιανής Δήμου Κοζάνης και τον Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής», με τη στήριξη των Συλλόγων της Αιανής.

Ο αγώνας δρόμου επί ανωμάλου εδάφους θα έχει ως σημείο εκκίνησης το Αρχαιολογικό Μουσείο με πορείες που περιλαμβάνουν περάσματα από το πλατανόδασος του Χάνδακα στη θέση «Γιαννούκα Βρύση» (θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), τους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας πόλης της Αιανής και της βασιλικής νεκρόπολης και τη μεταβυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, για να καταλήξει στην Πλατεία της Αιανής, όπου θα γίνει η απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας καθώς και το δαφνοστεφάνωμα τους, όπως επίσης και η απονομή αναμνηστικών μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες.

Θα διεξαχθούν αγώνες στις κατηγορίες 10 χλμ, 5 χλμ, μη αγωνιστικού δρόμου δυναμικού βαδίσματος 3 χλμ και περιπατητικού μη αγωνιστικού παιδικού 1 χλμ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν εδώ.

Γράψε το σχόλιο σου

Όνομα
Δοκιμαστική λειτουργία
Created by